Waarom lid worden?

Lid worden?

Er zijn heel wat redenen om lid te worden van JCI. We geven je hieronder de (volgens ons) 5 belangrijkste redenen mee.

Toptrainingen aan democratische prijzen

JCI biedt zowel nationaal als internationaal heel wat waardevolle trainingen aan. In Vlaanderen beschikken we over een trainingsinstituut (Training Institute Flanders), dat trainers opleidt en evalueert en waardevolle trainingen ontwikkelt voor de leden. Ook internationaal kan je trainingen volgen. Het aanbod bestaat uit vormingen op het vlak van leiderschap, persoonlijke skills of zakelijke vaardigheden. En je betaalt heel democratische prijzen voor geweldige trainingen.

JCI helpt je groeien

De organisatie biedt je zowel lokaal als bovenlokaal de kans om verantwoordelijkheid op te nemen in een project of in een bestuursfunctie. Daarmee kan je ervaring opdoen waar je professioneel vaak niet de kans toe krijgt. Bovendien kan je dit allemaal doen in een veilige omgeving, waar je onder begeleiding van ervaren rotten de kans krijgt om je eigen fouten te maken en er uit te leren. Onder het motto ‘One year to lead’ krijg je gedurende één jaar de kans om een rol op te nemen.

Netwerkmogelijkheden

JCI helpt je om je netwerk serieus uit te breiden. En dat geldt zowel voor je professionele als voor je privé leven. Als JCI lid bouw je zowel in je eigen afdeling als daarbuiten vriendschappen. En er zijn ook heel wat meer zakelijke evenementen waar je ook professioneel je netwerk kan uitbreiden. Het is zelfs zo dat heel wat leden door de vele netwerkmogelijkheden de sprong hebben kunnen maken naar het ondernemerschap.

De wereld zien

Ook buiten de eigen afdeling worden heel wat evenementen georganiseerd. Er zijn Vlaamse activiteiten zoals het Vlaams Congres of de Vlaamse Jonge ondernemer van het jaar. Ook op Belgisch niveau kom je aan je trekken met de Nationale Conventie of Active Citizen Day. En in de rest van de wereld kan je naar de Europese Conventie, het Wereldcongres of bijvoorbeeld de EU Knowhow Transfer. Maar je kan ook gewoon naar een evenement van een naburige afdeling gaan. En vergeet ook de twinning mogelijkheden niet!

Gewoon voor de fun

Aangezien we met JCI keihard werken aan positieve impact, mag de riem er af en toe ook eens af. JCI Aalst organiseert regelmatig ook iets leuks, zoals een pokeravond of een avondje op café. Er worden tijdens congressen en conventies ook heel wat feestjes georganiseerd, en ook andere afdelingen hebben regelmatig goede redenen om iets te vieren.

Ziezo, genoeg redenen dus om lid te worden. Heb je toch nog vragen? Mail dan even naar info@jciaalst.be, we beantwoorden met plezier al je vragen.