JCI Senate Belgium
Leden van JCI die uitzonderlijke bijdragen hebben geleverd aan de beweging kunnen worden voorgedragen als senator.
Dit is een persoonlijke JCI Award. In de internationale statuten staat hierover: “A life entitled JCI Senatorship may be awarded to individual members or past members as means of honouring them for rendering outstanding service to the JCI organization”.
JCI Senate Belgium nam een prille start eind 1965, begin 1966 met Norbert Legrand (senator nr 3652) als eerste voorzitter. Op dat ogenblik telde de senaat in België slechts 23 leden. Jaarlijks zijn er nadien 10 tot 25 benoemingen.
Het hoofddoel van de vereniging is en blijft het ideaal van JCI in stand te houden en te bevorderen, door het samenbrengen van al deze gelauwerde zielen en het versterken van de vriendschapsbanden tussen hen. Stilaan wordt dit een hele klus gezien het grote leeftijdsverschil van 40 tot in de tachtig, en de vele generatiewissels. De vereniging stelt zich eveneens tot doel JCI Belgium, JCI Vlaanderen en JCI Belgium Wallonie-Bruxelles te helpen.
Senatoren hebben levenslang het recht alle officiële (inter)nationale JCI evenementen bij te wonen. Dit betreft met name Nationale Conventies, Europese en Wereldcongressen. Aan deze evenementen is doorgaans een exclusief programma voor senatoren en hun partners verbonden.
Aalsterse Senatoren
Heel wat (oud-)leden van JCI Aalst werden in de loop der jaren opgenomen in de rangen der Senatoren. Hieronder volgt een overzicht:
- André De Kegel
- Eddy Van Goethem
- Gert Laenen
- Hilde De Laet
- Ilse Roelants
- Inge Saeys
- Jacques Verstraeten
- Jan De Leeuw
- Jeroen Huylebroeck
- Josse Van Dessel
- Koen Dehaen
- Marc Barbé
- Pascal Vermeersch
- Patrick Tonneau
- Peter Blanckaert
- Philippe Coen
- Pieter Vansynghel
- Sylvie Hertveldt
- Tom Staelens
- Wim Van Cauter
- Wim Hanssens
- Wouter Danckaert
- Yasmina Plas